Bekijk hieronder de ervaringen van andere cliënten:

Ik ben zelf heel lang opzoek geweest naar de juiste passende hulp. In de reguliere zorg ben ik in het verleden tegen zoveel dichte deuren en onbegrip aangelopen dat mijn patronen alleen maar destructiever werden en ik juist dieper wegzakte i.p.v. me beter ging voelen.

 Tot ik bij praktijk Eigen ruimte terecht kwam en ik Marian leerde kennen. Ik voelde me voor het eerst echt gezien en gehoord. Ondanks de verre afstand (ik woon in Maastricht) staat dit mijn proces totaal niet in de weg.

Coaching op afstand, aangepaste sessies, intensieve trajecten van een paar dagen, maken het voor mij mogelijk om nu eindelijk de juiste hulp te krijgen waar ik zolang naar heb gezocht. Therapie en coaching geheel in samenspraak en geheel op maat.

 Marian biedt een veilige omgeving wat ervoor zorgt dat alles er mag zijn. Je wordt niet veroordeeld of beoordeeld. Elke hulpvraag of patroon wordt gehoord en serieus genomen. Alles gaat in samenspraak, en elke sessie wordt aangepast op wat erop dat moment nodig is. (Creatief, inzet van dieren, schrijven, praten, wandelen etc.) 

De therapie/ coaching die Marian biedt is niet gericht zoals in de reguliere zorg om jou regels op te leggen en om daarna door te gaan op wilskracht, (wat bij mij iedere keer juist weer eindigde in terugval, teleurstelling en zelfafwijzing) 

Praktijk Eigen ruimte is in mijn ogen juist gericht op bewustwording, de kracht in jezelf, inzichten en zelfliefde. Deze insteek heeft er bij mij voor gezorgd dat ik me voor het eerst veilig genoeg voel om eerlijk naar mezelf te durven kijken en ik zelf stappen durf te zetten.

Dankjewel Marian, voor je liefdevolle zorgen je tijd en geduld. Dankjewel dat je mij laat groeien en dat ik dit mag doen in mijn eigen tempo.

Liefs, Saroja – 2024 (met toestemming volledig geplaatst) 

We hebben een teambuilding gedaan met B-Child. Erg mooi om te zien hoe Marian ervoor kan zorgen dat iedereen zich volledig open durft te stellen, dat blijkt extra als er dan emoties bij komen kijken, want dat is best lastig. Marian neemt daar de tijd voor, en gaat pas verder als het weer goed voelt. Trots op dat de groep hierdoor dichter bij elkaar is gekomen. 

C, 2023

Bij de teambuilding was het bijzonder om te zien hoe Marian ervoor zorgt dat iedereen zich durft uit te spreken. Bovendien weet zij op een bijzondere manier gebruik te maken van de signalen die mensen en haar dieren haar geven. Hierdoor was de teambuilding behulpzaam voor het groepsproces.

N, 2023

Wij hebben een teambuilding gedaan. We kregen fijne opdrachten, waardoor je makkelijker kan openstellen naar de rest en zo een fijn gesprek kan hebben met elkaar. Met dank aan Marian, die dat goed begeleid, fijn! 

F, 2023

Wij hebben nu 2x teambuildingsactiviteiten gedaan. Dit was niet alleen heel leuk, maar ik heb er ook veel van opgestoken. Door deze activiteiten durf ik steeds meer mijn mening te geven en voor mijzelf op te komen. Ik wil je hiervoor bedanken, want je kunt echt zien dat je veel moeite / tijd heeft gestoken in de activiteiten! Ik vond het ook erg leuk om samen met jou en jouw dieren te werken! Heel bijzonder! 

Y, 2023

Je komt op mij over als: rustig, betrokken, inspirerend, vertrouwenspersoon. Beetje lastig om te verwoorden, maar je weet goed over te brengen hoe je bepaalde gewoontes en inzichten kan veranderen door ze anders te benaderen. Waardoor er meer ruimte is om anders met bepaalde situaties of karaktereigenschappen om te gaan. Waardoor verandering mogelijk is en “dingen” uit het verleden in t verleden te laten. Dus doortastend. 

Je weet mij op een manier te raken, waardoor ik me veilig genoeg bij je voel om eerlijk naar mijzelf te kijken. 

A, December 2021

Door het traject heb ik beeld gekregen bij wie ik ben, waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind.

We zijn het traject gestart met als doel de relatie tussen mij en mijn oudste dochter te verbeteren. Nooit bij stil gestaan dat ik wellicht eerst aan mezelf zou moeten werken voordat ik aan de relatie met mijn dochter zou kunnen werken. De sessies hebben mij verschillende inzichten en handvaten gegeven. Vervolgens hebben we sessies met mijn dochter gedaan. Door de gesprekken, tekeningen, het spel van zowel mij als die van mijn dochter begrijp ik haar beter en kan ik mijn rol als moeder (weer) voortzetten.

Je blijft bij jezelf en kijkt goed wie er voor je zit en waar hij/zij voor komt. Je bekijkt per moment hoe en welke middelen het beste ingezet kunnen worden, bij de onderwerpen die besproken worden. Dat deed je bij mijn dochter en mij super goed!

Je bent een fijn, vertrouwd persoon die dicht bij de client staat, mee denkt in de situaties.

  • Januari 2021)

Hallo Marian, 

Dankjewel voor het eindverslag. 

M. heeft hele mooie stappen gemaakt en is behoorlijk gegroeid in jullie traject samen.

Fijn dat ze positiever in het leven staat en bepaalde zaken beter onder controle heeft.  

Dank voor je inzet, een mooi resultaat! 

(Reactie vanuit FERM, april 2021)

Bij jou in de praktijk zelf vond ik het heel erg fijn!
Ook vooral om samen met de dieren te werken.
De EMDR-sessie vond ik pittig maar ik merk nu al dat het me geholpen heeft, ik ben blij dit te hebben mogen ervaren! Vanaf de eerste keer bij jou in de praktijk voelde ik al gelijk een klik met de hond, ik vond het heel erg prettig dat hij me soms tijdens de sessies kwam troosten of beschermen. Met het paard vond ik het soms best even spannend, vooral dat zij vaak het voortouw nam en ook met de ezel vond ik het fijn.

De CREFcirkel vond ik ook een prettige methode om mee te werken en bewust stil te staan bij het basisvertrouwen.
Ook heb ik geleerd dat 90% geven voor iets goed genoeg is.

Ik heb zoveel geleerd in die drie maanden en ben weer stappen verder gekomen.
Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik deze sessies bij jou heb mogen volgen!
Het voelde altijd heel erg goed en vertrouwd.
Heel erg bedankt voor alles wat je voor mij gedaan hebt!!

(E. juni 2020)

Ik heb het waarschijnlijk nooit gezegd, maar de berichtjes en gesprekken zijn / waren (zeker in die tijd) heel erg fijn om te krijgen! Jij hebt me heel erg geholpen in die tijd!

(H. febr 2021)

Met mij gaat het nu goed! Heel goed zelfs. Ik ben de laatste tijd stukken zelfverzekerder. Ik geef nu zelfs dans-lessen! Dat is helemaal mijn ding en daar word ik ongelooflijk gelukkig van. Als ik de filmpjes terug zie, herken ik mezelf nauwelijks. Ik werk lekker veel, de opleiding gaat goed!

Het loopt lekker momenteel..

(E. november 2020)

Ik zie dat mijn zoon lekkerder in zijn vel zit. Hij ziet er beter uit. Hij lacht meer. Voor sommige dingen is hij enthousiast. Hij loopt bijna nooit vast, ik kan het me de afgelopen weken niet herinneren en daarvoor liep hij soms een beetje vast maar loste het ook snel zelf weer op.

Verder merk ik dat er iedere week nog dingen zijn die hem dwars zitten of waarover hij een overtuiging heeft die niet klopt. Jij bent er erg goed in om hem dan zelf te laten ontdekken dat zijn overtuiging niet per definitie waar is en dat er andere mogelijkheden zijn. Het is mooi om te zien dat hij de week erna dan weer een stap zet en het nieuwe inzicht toepast.

( moeder over haar zoon, oktober 2020)