Tijd is een raar begrip! “Alles komt als het daar de tijd voor is”, lange tijd was dat een gedachte die ik koesterde…. En nog steeds kan me dat vaak helpen….

Maar hoe lastig is het soms om geduld te hebben….. vooral als je net als ik, graag alles snel wil doen en als je het in je hoofd al voor elkaar hebt!  Hoe lastig is het, als een ander daar dan nog niet aan toe is. Is het dan nog niet de juiste tijd????

En wat als we te maken krijgen met zeer verdrietige gebeurtenissen…. Die kan ik lang niet altijd rijmen met de gedachte, dat het daar “dan de tijd voor is”. Ik vind dat moeilijk!

Daarnaast kan je lange tijd uitkijken naar iets leuks….. en is het in een seconde voorbij!

Tijd…. Een raar begrip!

Wel heb ik ervaren dat het proces dat je zelf gaat, in een tijdspad verloopt, dat voor jou goed is! Bepaalde opmerkingen die in mijn leven gemaakt zijn, linkten al aan mijn basisstuk…. Toch kon ik er op dat moment nog niet bij, was er geen ruimte om er zo diep in te duiken om het trauma-deel aan te pakken. Steeds een klein stapje verder, steeds een laag dieper, zodat het in mijn tijd behapbaar was en ik, samen met de mensen om mij heen, dat aankon! Het is fijn om dat te mogen doorlopen en daardoor samen te groeien!

Voor iedereen is het goed om zijn eigen tijdspad te volgen. Forceren heeft geen zin, er aan voorbij gaan ook niet! Een moeilijke periode in je leven, denk aan angst, verdriet, boosheid, lichamelijke klachten, ze hebben vaak een oorzaak en betekenis! Je mag daar naar kijken, ervaren waar het vandaan komt en het doorleven!

Pas dan kun je het plaatsen, in de tijd van toen en van NU! Zodat je in de toekomstige tijd er fijner door kan leven!

Mocht je daar liever samen met iemand naar kijken, dan ben je bij ‘Eigen-Ruimte’ van harte welkom! Als coach begeleid ik je bij jouw proces, over jouw eigen tijdspad…..

 Lieve groet, Marian.

Categorieën: blog