Artikel in Lokaal Lochem, januari 2022

Januari, het begin van een nieuw jaar.

We laten 2021 achter ons. We zullen allemaal minder leuke momenten gekend hebben: ziekte, verdriet, overlijden, relatie-problemen, wantrouwen, spanningen, thuis-werken, eenzaam voelen….

Hoe heb jij dit ervaren? Je kunt er op 2 manieren mee omgaan.

Je kunt het zien als een bevestiging voor je eigen (negatieve) gedachten. “zie je wel, ik wist wel dat het mis zou gaan?” “Ik dacht al wel dat ….” En daarbij kan je negatief over jezelf gaan denken, of het juist bij de ander neerleggen.

Je kunt er echter ook naar kijken of het een leermoment is. “Dit is mij overkomen. Dat was heel vervelend op dat moment, ik ga vanaf nu kijken wat goed voor mij is!” Of: “Ik heb ervaren dat ik me eenzaam voel, als ik veel thuis moet werken. Ik ga wat doen, om mensen te ontmoeten.”

Als je naar jezelf kijkt van een afstandje, zul je zien dat je vaak op een zelfde manier reageert in nieuwe situaties. Elke nieuwe situatie heeft een begin! Om een nieuw begin hangen spanningen. Wat brengt de nieuwe baan jou? Hoe zijn de nieuwe buren? Hoe moet ik reageren in een nieuwe groep mensen?

Heb je er wel eens bij stil gestaan, dat deze gedachten en reacties in je lichaam al ontstaan zijn bij het BEGIN VAN JOUW LEVEN? De zwangerschap en geboorte hebben veel invloed op jou, ook nu nog. Wat weet jij hierover? Het is interessant om daar over na te denken, indien mogelijk nog na te vragen. En kijk dan ook, of je nog steeds op eenzelfde manier reageert.  

Je kunt ook hier op 2 manieren naar kijken: ontkennend of om van te leren!

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met ‘Eigen-Ruimte’ voor meer informatie.

Een mooi nieuw begin gewenst!

Categorieën: blog