Bagage….

Elke vakantieperiode wordt er nagedacht over je bagage.

Hoeveel neem je mee?

*‘Backpacken’: zo min mogelijk, je moet het zelf dragen!

*Vliegreis: Je denkt na over handbagage, het gewicht en het aantal koffers. Wat mag er wel of niet mee? Je moet je aan de regels houden, wil je niet “gepakt” worden!

*Auto (inclusief dakkoffer): Er wordt vaak zoveel mogelijk meegenomen! Zittend op kussens (want die slapen toch het lekkerst…), spelletjes (we moeten toch wat te doen hebben), eten en drinken voor de eerste dag (op de camping is het zo duur…) enz. 

*caravan, aanhanger of camper: deze vullen we graag zo vol mogelijk met onze eigen spullen!!!!

Ben jij de “pak-ezel” van jouw eigen bagage??? Weet jij wat je aan bagage in jezelf meeneemt? Elke dag opnieuw, elke week, elke maand, elk jaar….ons leven lang….

We sjouwen alles mee, de leuke en de minder leuke herinneringen! Vaak hoor ik mensen zeggen, dat ze niets meer weten van hun jeugd. Ergens in ons brein is echter alles opgeslagen. Ineens kan één van je zintuigen, bv een geur, je wel weer ergens aan doen denken! Weet je nog…. Hoe fijn het toen was??? Of was het juist die pijnlijke ervaring die je direct weer weg wil stoppen?

Ook in ons lichaam zit geheugen! Je lijf laat het jou weten! Als je kippenvel krijgt, ineens gaat rillen, je keel dicht knijpt, je angst ervaart, buikpijn, hoofdpijn, …. Al deze signalen kunnen jou wat willen vertellen, je mag er naar leren luisteren!

Naar jouw innerlijke bagage kan je kijken! En dan zelf beslissen wat je meesjouwt! Iets wat al generaties lang meegedragen wordt, mag je best ergens achter laten… net als die oude sokken die je weggooit tijdens je vakantie!

Als het voor jou tijd is, om je te ontdoen van ongewenste innerlijke bagage, kan je bij Eigen-Ruimte terecht om daar aan te gaan werken!

Geniet van de zomer en gun jezelf daarna ook een relaxt gevoel!

Artikel in Lokaal Lochem, augustus 2021

Categorieën: blog