De start van een nieuw schooljaar…. Wat ook betekent dat het vorige schooljaar achter je ligt. Afgelopen juli heb ik mijn oude lokaal leeg moeten halen, aangezien de KME (voorheen de Ambelt) opgegaan is in het reguliere systeem. Iets afsluiten is vaak lastig…. Iets loslaten was voor mij erg moeilijk…..

Nu ik weet hoe dat bij mij werkt en waar dat uit ontstaan is, kan ik daar beter mee omgaan! Ik ben onderdelen op een andere manier vast gaan houden of ik heb ze opgelost!!! Dat geeft enorm veel rust in mijzelf!

Ik voel geen boosheid of verslagenheid meer, ik wil vooral terugkijken op een hele mooie tijd, waarin ik veel geleerd heb en we ontzettende mooie dingen hebben mogen doen, voor en met leerlingen!!!!

Het project ‘EIGEN-KRACHT’  blijft bovenaan mijn lijstje staan! Hoe bijzonder was het om leerlingen iets mee te laten nemen wat hen kracht gaf / wat belangrijk voor hen was. Samen met een professionele fotograaf hebben de leerlingen foto’s van dit voorwerp gemaakt. De verhalen waren vaak indrukwekkend. De grote afdruk die ze kregen, werd voorzien van een quote!

Als ik veel van deze QUOTES terugkijk, dan zeggen ze, hoe wij naar de leerlingen keken en wat er ECHT belangrijk is in een leerproces en/of voor deze doelgroep!

DIE GOEDE OUDE TIJD…

We gingen SAMEN OP AVONTUUR, soms rustig, meestal VOL GAS….

Een kleine overzichtelijke locatie, iedereen kende elkaar, want KLEIN IS FIJN

THIS IS ALL I GOT

TWEE KANTEN, ÉÉN PERSOON  en daar werd rekening mee gehouden

Fysiek was belangrijk voor de leerlingen:

EEN GOEDE ZITPLEK VIND IK FIJN

HIEROP LOOP IK ELKE DAG, dus goede schoenen een must 😉

SPORTS AND MUSIC IS ONE OF MY FAVORITES

MOTOR CROSS IS A LIFE, erg vervelend dat dat niet bij ons op locatie kon….

AIS IK VOETBAL WORD IK RUSTIG, dus mocht dat in de pauzes, of als je hoofd te vol zat….

En als je boos werd, dan zochten we naar mogelijkheden om te ontladen:

MARIO MAAKT MIJ VROLIJK

GEDICHTEN GEVEN MIJ INZICHT

 DRAW MY LIFE

VAN MUZIEK WORD IK RUSTIG

WHEN THE SUN SHINES, IS THIS MY BEST FRIEND, helaas hadden we niets te zeggen over de zon en de bijbehorende (extreme) warmte…..

DE RUGZAK KAN MIJN RUG OP

TAKE OFF

Voor  veel leerlingen was school een UITDAGING, voor ons soms ook..

Maar dat is erg DIERBAAR VOOR MIJ

LIFE IS A JOURNEY

LIFE IS WHAT YOU MAKE IT

HOLD ON TO WHATEVER KEEPS YOU WARM INSIDE

GA JE EIGEN WEG

            En dat wens ik iedereen toe!!!

Alle leerlingen, collega’s en iedereen die deze jaren bij ons betrokken waren: DANK voor deze mooie tijd!

Lieve groet, Marian.

Categorieën: blog