Een aantal weken terug mocht ik, net als velen deze tijd, online mijn afstudeeropdrachten voor de opleiding inleveren…. Een filmpje, waarin ik werd beoordeeld in een sessie en daarnaast een aantal korte verslagen…. Dat was ons heel duidelijk gemaakt!
Begrijpelijk: kort en bondig is prettiger nakijken en je kan laten zien, wat de kern is!

Maar toch…. Mijn manier is om creatief te verwerken… om duidelijk te willen omschrijven…. Echt wel duidelijk maken wat ik gedaan heb…. Enz.

Ik heb dan ook besloten om mijn portfolio toe te voegen…. Om daar naar te kunnen verwijzen! Helaas kon het bestand niet geopend worden: computer, niet helemaal mijn ding, zeg maar…..

Maar…. Ik ben geslaagd!!! Hoe fijn om dat te horen. Toch knaagde er wat aan mij en was mijn blijdschap nog niet helemaal doorgedrongen. Want was ik wel echt goed begrepen? Had ze echt wel gezien hoe mijn proces verlopen was? Alsnog heb ik mijn portfolio ge-upload, nu goed! Ik vond het heel waardevol dat de examinator de tijd heeft genomen om dit nog te bekijken en te reageren! Toen was het voor mij oké en kon de vlag uit! Officieel mag ik mij nu CREF-methode-Behandelaar noemen!

Mijn reacties op het online examen doen, zal ook bij vele scholieren en studenten aan de orde zijn!

Blij omdat je er bijna bent en geen centraal examen meer krijgt.

Bang, omdat het misschien net niet genoeg is en je geen extra kans krijgt om te bewijzen wat je kan.

Hopend, dat de docent die je nu beoordeelt, en die je al kent, bij jou je kwaliteiten ziet en daarop beoordeelt…

Boos, omdat je niet samen met je vrienden een gala of eindexamenfeest mag vieren

Verdrietig, omdat je je vrienden mist… en je heel graag samen deze belangrijke tijd van je leven af zou willen sluiten…..

Een mondeling is erg spannend, voor iedereen, wat doet het met jou, dat dat nu via de laptop gaat??? Is dat prettig of juist erg vervelend!

Allerlei vragen en emoties die door een scherm maar moeilijk te peilen zijn! Ook voor docenten! Laten we ook daarom naar elkaar omkijken en beseffen dat examen doen zeker meer is dan alleen ‘kennis’ testen!

Zie elkaar, ook op afstand!

Lieve groet, Marian

Categorieën: blog