Door bizarre omstandigheden in de hele wereld, wordt de wereld van elk individu ook op de kop gezet!

Wat zo gewoon was om te doen… is nu beladen!

Iemand een hand geven is beangstigend,

je ouders een knuffel geven…. Wordt je afgeraden…

Even boodschappen halen… een opgave

Gelukkig houden heel veel mensen zich aan de adviezen! We zijn met elkaar doordrongen van het feit, dat we verstandig mogen zijn en we ons dus ook gelukkig mogen prijzen, dat we dit met elkaar ook kunnen doen!

Wat doet het echter met jou? Heb jij nu nog wel genoeg eigen ruimte? Ruimte die zo vanzelfsprekend was, maar die je nu moet delen… bijvoorbeeld omdat iedereen thuis werkt. Of is jouw ruimte nu wel erg leeg… omdat je hele dagen alleen zit… Alleen thuis werken, alleen eten, alleen de avond doorbrengen. Misschien vind je het normaal gesproken heel prettig, bemerk je nu echter dat de mogelijkheid om niet weg te kunnen, je aanvliegt…

Of heb je juist behoefte om af en toe alleen te zijn, maar is er nu altijd iemand in de buurt…..

Als tip kan ik je meegeven, dat je juist nu uit mag spreken waar jouw behoeftes liggen…

Om je even terug te trekken:

“IK ga mij douchen en wil niet gestoord worden.” En neem dan juist nu ook de tijd om bewust en rustig jezelf te verzorgen!

“Ik ga een half uur op mijn eigen kamer een boek lezen”.

“Wil jij tot …. uur op de kinderen letten? Ik heb behoefte aan rust. Dan pak ik het daarna weer op….”

“Ik ga de hond uitlaten. Deze keer wil ik graag even alleen”….

Of juist als je wel behoefte aan gezelschap hebt:

Bel iemand op en geef aan dat je behoefte aan een gesprek hebt. Luister bewust naar de ander, maar geef ook aan, dat je zelf wilt vertellen. Dit kan over alledaagse dingen zijn, maar zeker ook over hoe jij deze tijd ervaart. Benoem je angsten en onzekerheden. De ander zal ze vast herkennen!

Door contacten met anderen te zoeken, geeft dat opening naar gesprek.

Laat een ander merken dat je aan hem/haar denkt. Aardig zijn voor een ander, geeft jou ook een goed gevoel. Merk je bij jezelf, dat je meer terug verwacht dan je krijgt, benoem dit dan! Waarschijnlijk heeft de ander dat niet door…..

Ga op zoek wat jij nodig hebt, in jouw EIGEN RUIMTE. Je weet met te vinden, als ik wat voor jou kan betekenen!

Creatieve groet, Marian

Categorieën: blog