Wat ben ik trots op de groep Louka-meiden en hun begeleiders die op reis gingen. Vorig jaar september begon hun reis, door zich aan te melden voor een project met als starttitel ‘We will make the difference’. Een reis die ze samen gemaakt hebben door met elkaar op weg te gaan en daarbij heel veel te leren! Ik mocht onderdeel uitmaken van deze groep door een deel van hen te coachen. En ook ik heb veel geleerd!

Iedereen reageert en denkt op zijn of haar eigen manier. Hoe ga je daarmee om? Hoe reageer jij daar weer op? Met z’n tweeën kom je er vaak nog wel uit, maar wat als je met meer mensen moet overleggen? En wat als mensen niet reageren of het anders gaat dan afgesproken….? Wat moet je organiseren om iets voor elkaar te krijgen en hoe communiceer je dat met de anderen….Juist nu, nu je het liefst via app ‘praat’, ontkom je er niet aan om echt contact te maken.. Wat een boeiend proces!

En ze hebben het voor elkaar gekregen!!! Er is genoeg budget opgehaald om zowel Sri Lanka financieel te kunnen steunen, als in Gambia fysiek aan het werk te gaan, op een fantastische manier. De reis die ze hier naar toe gemaakt hebben, zullen ze vast nooit vergeten!

Hoewel ik niet fysiek mee ben geweest op hun reis, voelde ik wel een enorme betrokkenheid. Je leeft samen ergens naar toe en moet ze dan laten gaan… Gelukkig kon ik de groep blijven volgen via blogs en de app. Wat ook maakte, dat ik intern een reis ging maken. Ik ben er niet bij, een bewuste keus. Maar hoe vind ik dat nu? Wat doet het met mij om deze verhalen te lezen / te horen, de groep meiden die je toch ook los laat en de vragen die door je hoofd gaan… Opnieuw heb ik weer wat over mijzelf ontdekt!

Zo is elke reis een leerproces! Of je nu ver weg gaat of dichtbij jezelf blijft, alleen of samen, bewust of onbewust, fysiek aanwezig of op afstand…. Elke reis is boeiend om naar te kijken en geeft herinneringen!
Ik hoop dat ook jullie deze zomer een mooie reis maken!

Ik hoor het graag terug, lieve groet Marian

Categorieën: blog