Werkvormen met paarden in de hulpverlening.

Afgelopen zomer heb ik mezelf een werkvormenweek met paarden cadeau gedaan! Een week lang ondergedompeld worden in een kudde! Twee kuddes met paarden, en daarnaast een kudde met voor mij vele nieuwe mensen!

Super gaaf om te mogen ervaren, enorm dankbaar voor de vele indrukken en mooie momenten!

En wat heb ik er weer veel geleerd! Natuurlijk in eerste instantie over de paarden. Het leren kennen van signalen, -ook veel bevestiging wat ik al wist-, gedragingen in de kudde, zien hoe paarden samenwerken en voor elkaar zorgen, de veiligheid voor mens en dier…

Daarnaast veel nieuwe werkvormen die direct toe te passen zijn in Eigen-Ruimte! Echt waardevol!

En natuurlijk heb ik ook weer veel geleerd over mezelf! Hoe mooi is het, dat een paard jou kan spiegelen, waardoor je zelf mag ervaren en aan het denken gezet wordt over jouw interne proces… Soms enorm confronterend, daardoor echter ook enorm helend! Jij bent de enige die kan interpreteren wat het paard jou wil vertellen. Daarbij kan een coach helpen, door vragen te stellen of je te begeleiden op jouw weg. 

Bij Eigen-Ruimte is er de mogelijkheid om dit ook zelf aan te gaan!

Categorieën: Nieuws