Artikel in Lokaal Lochem, oktober 2021

Voor wie buiten de gemeente Lochem woont of het gemist heeft in het krantje Lokaal Lochem, hierbij nogmaals het artikel!

Ben jij ergens onder invloed van???? Waarschijnlijk is je eerste antwoord NEE!

Zodra je hoort dat iemand onder invloed van iets is, denk je al snel aan drank en/of drugs. Echter zijn er natuurlijk veel meer dingen waar je van “onder invloed” kan zijn.

Ben jij onder invloed van:

-Medicatie? Vaak nodig, soms is het ook een placebo-effect waar je afhankelijk van bent geworden.

-Sporten? De kick en meer adrenaline willen…Jouw lichaam schreeuwt er om, je brein denkt dat meer nodig is!

-Het weer? Somber bij regen, super vrolijk bij zonneschijn? De stand van de maan of de seizoenen….?

-Hormonen? Ken je het gevoel dingen te ervaren, willen of doen, waar je eigenlijk geen controle op hebt. Misschien is je slaappatroon zelfs wel afhankelijk van je hormonen…

-Emoties? Ineens boos of verdrietig, soms zelfs zonder dat je weet wat er gebeurde?

-Familie-systemen? Worden er dingen van je verwacht, misschien al wel generaties lang, waardoor je handelt zoals je doet?

-Werk? Bepaalt jouw werk je leven?

-Maatschappij? Durf jij nog eigen keuzes te maken?

-De Ander….? In hoeverre laat jij je leiden (door kritiek van) een ander…. Ben je daarvan onder invloed?

Mensen die (hoog-)gevoelig zijn, merken dit allemaal nog intenser op. Ze zijn gevoeliger voor hun eigen emoties, reageren heftiger op hun hormonen en voelen hun lichaam vaak sterker aan. Daarnaast ervaren ze soms ook sferen of emoties van anderen.

Dit heeft te maken met een extra alertheid vanuit hun brein en lichaam. Het is interessant om te ontdekken, waardoor deze extra alertheid nodig is!

Zodra je opmerkt dat je ergens van onder invloed staat, kun je jezelf afvragen of je dat ook echt wilt! Is het jouw keus om je daardoor te laten leiden, of wordt het lijden? Je kunt namelijk ook beslissen om de invloed die je beperkt, te onderzoeken en te veranderen! Zodat je vooral onder invloed van jezelf bent!

Geschreven door Marian Reurslag, Eigen-Ruimte.

www.eigen-ruimte.nl / info@eigen-ruimte.nl

Categorieën: Nieuws