Stil zijn… is geen stil-stand!

Het was een tijdje stil qua nieuws rondom Eigen-Ruimte. Dat betekent echter geen stilstand!

In de herfst – winter periode merk ik vaak, dat ik stil ga staan bij mijzelf. Dit afgelopen half jaar heb ik daarvoor de opleiding CREF-behandelaar doorlopen! Hoe bijzonder was het om mijn eigen proces op nog diepere lagen te ervaren, soms heel pittig, vaak heel mooi!  Ik ben dankbaar voor de stappen die ik mag maken.

Ook was het boeiend om processen van anderen te zien, zowel tijdens de opleiding als bij Eigen-Ruimte. Ieder volgt daarbij zijn/haar eigen pad, komt de problemen tegen waar je aan mag werken en wat je op dat moment aan kan! Soms gaat dat snel, een ander mag vertragen of doorleven….ieder op zijn of haar eigen manier. Dat je dat samen met anderen kan doen, is waardevol. Je zet zelf de stappen, met hulp kom je vaak verder!

Elk proces werkt ook in stilte door, misschien heb je dat zelf niet eens in de gaten. Laatst kreeg ik een mooie opmerking terug, lang nadat deze persoon bij mij een sessie heeft gedaan. “Ik heb nu ervaren dat de EMDR mij heeft bevrijd van angstgevoelens die bij een bezoek aan de mamapoli kunnen horen”.

Dat is hoe het werkt, de vruchten pluk je op een onverwacht moment!

Stil zijn… is dus geen stil-stand!!!

Categorieën: blog