November

Een maand van tegenstellingen…..

Een maand om op terug te kijken….

Een maand waarin ik mijzelf altijd tegen kom… verwachtingen, teleurstellingen, confrontaties, verdriet en boosheid… ik weet inmiddels waar het vandaan komt en wat mijn patronen zijn. Ik Herken ze, mag ze van mezelf Erkennen en Doorvoelen! Het is heel fijn dat ik lieve mensen om me heen heb die mij hierin kunnen spiegelen en begeleiden! Ik werd geattendeerd op het boek van Francine Oomen, “Hoe overleven we!” Fantastisch boek: Een indrukwekkend thema, geschreven in heldere taal, met afbeeldingen die verduidelijken en de psycho-educatie die prettig uitgelegd wordt. Voor mij, maar ook voor mijn cliënten in de praktijk!

In November word ik ook altijd geconfronteerd met mijn behoeftes, ik mag daar steeds meer naar gaan luisteren en Ervoor zorgen! Hoe moeilijk ik dat soms ook vind! Oude patronen sijpelen door, de donkere sombere dagen werken niet mee, familiesystemen gaan aan…. En als ik dan weer besef waar mijn kracht zit, mijn kwaliteiten ook zelf weer ervaar, mag ik gaan Navoelen. Hoe pittig sommige momenten ook waren, ik heb opnieuw een stap gezet in het HEDEN, om te HELEN!

(Dank Francine, in jouw boek kwam ik het ‘HEDEN’ weer tegen en kon ik het nu inzetten.)

Afgelopen november had daarnaast ook vele mooie kanten! Verjaardagen, herinneringen, zorg-momenten, goede gesprekken, leuke workshops, bijzondere en boeiende sessies met cliënten….. Dankbaar dat ze het vertrouwen in mijn begeleiding hebben, om hun eigen proces aan te gaan!

De reacties die je krijgt in de positieve momenten, laten je ook groeien! Zien dat iemand stappen maakt in zijn / haar proces en bewust wordt van zijn / haar Eigen-Ruimte maakt me blij! Deze review die ik onlangs kreeg na een workshop, zegt hoe ik te werk ga! Dank voor dit inzicht!

Laten we van December een maand maken, waarin we vooral naar elkaar omkijken, je behoeftes uit mag spreken, er naar mag luisteren en er voor mag zorgen! 

Lieve groet, Marian

Categorieën: Nieuws