Deze zin heb ik geschilderd op een oude naaimachine! En kan ik dat ding gebruiken???Ja en nee…. Ik heb niets meer aan die machine, weet niet eens of het nog wel bruikbaar is, maar weggooien vind ik lastig. En daarom bedenk ik er iets anders mee! In dit geval heb ik er een tafel met een boodschap van gemaakt!

Ik bewaar best veel, zie overal wel wat leuks in en denk dat het van pas kan komen. En vaak is dat ook zo! Creatief bezig zijn, creatief denken, creatief uitgedaagd worden, vraagt hier ook om en ik word daar blij van!

Toch heb ik laatst ook mogen ervaren dat het weggooien van spullen opluchting en ruimte kan geven! Je hoort het overal om je heen en het helpt!!

Helaas heeft iedereen in zijn / haar systeem ook ervaringen uit het verleden die een ballast kunnen zijn. Je kunt daar niet creatief mee omgaan, het lukt je niet meer om deze ervaringen in je systeem te parkeren en je loopt in het NU tegen situaties aan, waar je last van hebt! Je kunt dus hetgeen je opgeslagen hebt, niet meer gebruiken. Het staat je in de weg….. Waarom zou je het dan niet weggooien???

Veel mensen vinden het lastig om hulp te accepteren of om te kijken naar hetgeen ze blokkeert. Natuurlijk is het doorleven van een moeilijke situatie niet prettig, maar het geeft wel ruimte! Ruimte voor jezelf, Eigen Ruimte 😉. En wat voelt dat goed!!

Door er over te praten, kun je dingen op een rijtje zetten. Dit gebeurt in het bewuste brein. Dat betekent echter ook, dat het in je onbewuste brein nog aanwezig is! Door hier naartoe te gaan, het zelf aan te gaan en stappen te zetten, zul je merken dat je verder komt en in latere situaties je hier makkelijker mee om kunt gaan!

Wil je meer informatie of hulp bij de stappen in jouw proces, zoek me dan op!

Categorieën: blog